CH SunnyPace Balsamita (SOM n)

Fii on rodultaan somali ja väriltään riistanvärinen. Fii on Nekun pentu ja syntyi meillä Nekun ensimmäisestä pentueesta.

Fii on riistanvärinen champion-luokan somalirouva. Siron ruumiinrakenteensa hän on perinyt äidiltään. Sutjakan ulkomuodon ylläpitämistä auttaa valikoiva ruokavalio. Siihen kuuluu ainoastaan teollista märkä- ja kuivamuonaa, jotka huuhdellaan alas joko kukkamaljakosta latkitulla raikkaalla vedellä tai Whiskas –kissanmaidolla. Näyttelytuomareilta muodoistaan Fii on saanut kehuja paitsi hännän osalta, joka kuulemma on vähän lyhyt.

Luonteeltaan Fii on seurallinen tarkkailija. Hän on valvomassa kaikkialla siellä missä jotakin tapahtuu. Heräämisestään hän ilmoittaa kuuluvalla äänellä tai jos palveluskuntaa ei ole näkösällä, se haetaan paikalle. Huolehtimisviettinsä Fii purkaa kavereihinsa, kahteen sompputeinipoikaan. Korvat pestään, halusivatpa jäbät sitä tai eivät. Fii on myös varovainen eikä mikään rämäpää. Harkiten hän kiipeilee talvella hyllyillä ja kaappien päällä seuratessaan katossa rapistelevia hiiriä. Muita mielipuuhia ovat tietokoneen näytön edessä teppailu sekä papan massun leipominen. Fiin lempilelu on Somakiss:n rotupöydästä hankittu höyhenlelu. Sitä raahataan tikku kolisten ympäri huushollia ja saattaapa se löytyä aamulla mamman ja papan sängystäkin. Sohvalla on myös kiva rallata sen perässä.